For 33 år siden på terrænerne mellem Svogerslev og Roskilde gik min gode ven Christen Smidt og jeg ofte og trænede vores hunde og vi diskuterede altid vores hunde højlydt.

Så, en dag kom en forsagt ung mand ud til os og spurgte om vi kunne hjælpe ham med at træne hans hund som han havde med.

Det kunne vi da godt forsøge at hjælpe ham med, men vi opdagede desværre også hurtigt at det ikke gik så godt, således at vi måtte fortælle ham, at der ikke var så meget jagt i den hund han havde med.

Derfor anbefalede vi ham at anskaffe sig en hund der ville gå på jagt, ja han skulle købe en af mine hunde.

Jeg flyttede imidlertid fra Svogerslev da jeg havde købt en landejendom som blev istandsat, men hvor der også blev tid til et kuld hvalpe.

Den unge mand som hedder John kom tit på besøg hos mig og blev meget interesseret i hvalpene, især den der havde en hel hvid næsebrusk. Den fortalte jeg ham at jeg ville forære ham, imod at han selv betalte for stambogen, samt at han gik på markprøver med den, det var “Andi”.

På et senere tidspunkt hvor jeg boede i Oksbøl, kom John over for at besøge mig og selvfølgelig også for at vise mig, at han gjorde noget ud af hans hund. Vi gik en tur på militærets øvelsesterræn, der var ikke mange fugle at se, men Johns hund fandt hurtigt fugle og hunden behandlede fuglene som den skulle.

Det var dejligt at se hvor stolt John var og han gjorde mig virkelig glad over at han arbejdede på sagen. Efter denne hund har John virkelig arbejdet med træning og er i dag nok den der har gjort mest for at vise at vores små hunde kan ligeså meget som de større.

Jeg var terrænleder på det hold ved Danmarks Mesterskabet som John deltog på og det var nydeligt at se hvordan John og hans hund arbejdede sammen og de var de bedste på dagen.

I to er de første i danmarkshistorien, der har gjort en Kleiner Münsterlænder til Danmarks Mester.

Jeg er meget stolt og glad på jeres vegne.

Hans Loose

Ps. Jeg vidste ikke at den forsagte unge mand hørte så godt efter og havde så store ambitioner, at han en dag ville have en hund der blev Danmarks Mester.

Tillykke – Tillykke