DMKs love er på mange måder utidssvarende, og afspejler ikke anvendt praksis. Lovene trænger derfor til en omfattende revision og fornyelse.

På den kommende generalforsamling vil bestyrelsen fremlægge forslag til nye vedtægter. Det nye vedtægtsforslag tager udgangspunkt i de eksisterende love, og mange elementer er genanvendt. På en række helt centrale områder lægges imidlertid op til nytænkning og et brud med tidligere praksis.

Frem for at fremlægge et færdigt sæt vedtægter til generalforsamlingens godkendelse, ønsker bestyrelsen, at generalforsamlingen får mulighed for at sammensætte de nye vedtægter ved på nogle helt centrale områder at vælge mellem forskellige formuleringer. Alt efter generalforsamlingens valg, sammenskrives de endelige vedtægter, som herefter sendes til urafstemning blandt medlemmerne.

I det efterfølgende gengives bestyrelsens anbefaling til det nye sæt vedtægter. Efterfølgende præsenteres bestyrelsens motivation for de væsentligste ændringsforslag, ligesom der præsenteres en række alternative formuleringer.

På generalforsamlingen vil der efter et oplæg fra bestyrelsen med gennemgang af ændringsforslagene blive mulighed for at vælge, om det er bestyrelsens anbefaling eller en af de alternative formuleringer, der skal indgå i det samlede sæt vedtægter.

Bestyrelsen vil gerne høre medlemmernes mening om vedtægtsforslaget. Til dette formål er der oprettet en tråd på klubbens debatforum. Baseret på medlemmernes tilbagemeldinger kan der ske justeringer af teksten både til bestyrelsens anbefaling og til de alternative formuleringer. Bestyrelsen ser sig dog ikke nødsaget til at medtage alle kommentarer i de fremtidige vedtægter. Senest én måned forud for generalforsamlingen vil det endelige forslag inklusiv alternative formuleringer blive lagt op på klubbens hjemmeside.

Bestyrelsens forslag til nye vedtægter er i øvrigt godkendt af DKK.